ervaringsgerichte procesbegeleiding op maat
Wat bieden we?
We zijn experten in ‘goed luisteren’. We stemmen zo onze trainingen perfect af op wat u écht nodig hebt. En boeken zo betere resultaten. Zo kunt u met uw leerervaring onmiddellijk aan de slag op persoonlijk of professioneel vlak.

Zelf ervaren en daaruit leren, dat maakt onze deelnemers telkens zo enthousiast. Bovendien verankert Outward Bound® die indrukken: het effect van onze trainingen blijft voelbaar, ook op langere termijn.

Ons aanbod omvat vooral trainingen op maat en daarnaast een aantal open opleiding waaraan u individueel kan deelnemen. Geen twee Outward Bound® trainingen zijn hetzelde: we stemmen alles af op uw doelstellingen en het proces van de groep. We luisteren naar uw vraag, en gaan daarmee aan de slag aan de hand van ervaringsgerichte opdrachten en reflecties. Doorheen de ganse training spelen we in op wat de deelnemers op dat moment nodig hebben om de doelstellingen van de training te behalen. Geen voorgekauwde programma’s, maar écht maatwerk. Outward Bound werkt op die manier voor kleine en grote ondernemingen, organisaties uit het middenveld, business schools, social profit organisaties en jongeren (vanaf 15 jaar).

Maatschappelijk engagement is voor Outward Bound® enorm belangrijk. Een omvangrijk deel van onze inkomsten wordt onmiddellijk geïnvesteerd in projecten voor en begeleiding van o.a. scholen, leerkrachten, randgroepjongeren, jongerenbegeleiders en tal van groepen uit de social profit sector. We organiseren daarnaast ook open opleidingen voor o.a. mensen met een kankerervaring (Monte Perdido, een jaartraject, met een tocht in de Spaanse Pyreneeën), mensen die een moeilijke relatie hebben met eten (Groeicursus, een Outward Bound vijfdaagse in de Ardennen), enz. Met deze opleidingen willen we mensen helpen weer vertrouwen te krijgen in zichzelf en hun lichaam en zo hun leven weer op de rails te krijgen. Dankzij uw samenwerking met Outward Bound® maakt u deze projecten steeds weer mogelijk en werkt u mee aan onze Corporate Social Responsability.